Välkommen till Idre, Särna, Grövelsjön!

Hem Info Fiske Sommar Vinter Dagboken Fjällvandra

Oktober-november 2015 Idre Fjäll

specialen-oktober2015-idref.jpg

22:a oktober och Specialen på Idre Fjälls nordsida görs klar för skidåkning med hjälp av den snö som sparats över sommaren. Lite drygt en pistmaskinsbredd för träningsgrupper i första hand. 2,6 km längdspår vid Skidstadion har varit öppna i nästan en vecka redan.

avstigningen-nord6an.jpg

Avstigningen vid Mellanstationen på Nord6an. En smal transportväg av snö ringlar sig ned till Specialen. Idre Fjälls vita  snötillverkningscontainer syns till vänster i bild.

liftbil.jpg

Det blev fel på stolliften så den inte gick att köra ett par dagar. Då körde vi skytteltrafik med ett par bilar för att transportera upp skidor och skidåkare.

morgonljus-nipfjallet-idre.jpg

Morgonsolen skiner på Nipfjället.

nord6toppen-idre-fjall.jpg

Klockan är halv sex på morgonen. Första träningsgruppen kommer 06.00. Sista träningsgruppen tränar 18.00-20.00. Lång arbetsdag med andra ord.

charlotte-kalla-idre-fjall.jpg

Mitten av november och Idre Fjäll är kanske den enda anläggning i Europa som kan erbjuda bra snöförhållanden för träning.
Skidlandslaget valde för första gången att lägga träningen på Idre Fjäll istället för Bruksvallarna. Läge att ta sig en titt på Charlotte Kalla i verkligheten.

dimma-nordtoppen-idrefjall.jpg

Novemberdimma.

stadjan-forsta-snon.jpg

18:e november och vintern är på gång på allvar.

Fler bilder från den här perioden hittar du på min blogg>>

Tillbaka till toppen