Välkommen till Idre, Särna, Grövelsjön!

Hem Info Fiske Sommar Vinter Dagboken Fjällvandra

Jobb i Idre januari till april

ny-varmekabel-pa-g.jpg

Plötsligt händer det! Första veckan i januari. Värmekabeln i hängrännan på Ost6ans dalstation byts ut. Den har varit ur funktion i snart två säsonger. Bättre sent än aldrig.

ski-syd.jpg

En blåsig men annars fin dag i mitten av januari. Ost6an stängd p.g.a. hård vind. Jag flyttades över till Skidcenter syd för att hjälpa till. Inte direkt någon rusning här så vi hann med en del fikaprat.

Hård vind och dåligt väder på måndagen innan Ski cross WC. Vi har skjutsat upp teamet som ska bestämma exakt placering av TV-tornen inför tv-sändningen av WC-tävlingen. Vi gjorde ett nytt försök lite senare när vinden mojnat lite.

skoterkort.jpg

Mitt kort som ger tillträde till tävlingsområdet. Mycket skoteråkning blir det på en vecka.

Transport av grejor och funktionärer och diverse prylar och mojänger. Fram och tillbaka, upp och ner i backen. Det blev till slut ca 36 mil på skoter för min del på 6 dagar.

ski-cross-skoter.jpg

Intensiva dagar med finaler lördag och söndag. Fast man är mitt i hinner man inte se nästan någonting av ski crosstävlingen. Den får man se på måndagen veckan edter via SVT Play.

Här är det lastning av ett av TV-tornen som ska ner till Stadionparkeringen för vidare transport med lastbil till något annat evenemang.

Början av februari. Vindstilla och knallblå himmel, ljuset börjat sakta återvända. Såna här morgnar är det en fröjd att göra "rundåket" för att kolla att allt är ok med liften innan gästerna släpps på. En kopp kaffe förhöjer njutningen. Rundåket är en del av säkerhetsrutinerna och görs varje morgon på alla stolliftarna.

Jag jobbar ett pass i Nord6an den 12:e mars 2019. Snöproduktion inför nästa säsong pågår. Den här snön täcks över och sparas över sommaren. Den 18:e oktober är det bestämt att den ska användas för skidåkning, då öppnar nämligen Nord6an igen och säsong 2019-2020 är igång.

pa-sniskan.jpg

Ja vad säger man? Hylluppsättningen är inte helt lyckad och förmodligen utförd på exakt samma sätt som i förra försöket .De två hålen under hyllan antyder att så är fallet!.

Vinden friskade i rejält när jag åkte upp till Ost4ans topp vid 10-tiden. En dryg halvtimme senare har alla stolliftarna på fjället stängt p.g.a. hård vind. En del av gästerna som står i lä nere vid dalstationerna argumenterar för att det visst måste köras stollift för de har betalat liftkort och ska upp till toppen. Som Stenmark så klokt uttryckte det: Hä ä int lätt och förklar för en som int begrip!

Skotern blev onödigt varm när vi åkte upp till toppen. En bekant kommenterade det hela med: - Om man kör Yamaha får man skylla sig själv!

Efter lite tillsyn av killarna i vår verkstad var den snart återställd!

underkant-pistmaskinarbete.jpg

När pistmaskinen lämnar det så här utanför grindarna där skidåkarna ska in blir man inte helt nöjd. En kant/nivåskillnad på 15 cm kan vara nog så besvärlig att ta sig över speciellt för små barn.

Det blev en stunds handskottning för att åtminstone hjälpligt åtgärda problemet.

kokkaffe.jpg

Veckan före påskveckan och ganska få gäster i farten. Jag tar med utrustning för att kunna koka kaffe ute. Det blir bättre än bryggkaffet och är trevligt att pyssla med. Det blir också en anledning till samtal med gäster som tycker det ser trevligt ut eller som undrar vad som pågår. Alla är inte bekanta med kokkaffe.

medbringarflytt-chockentran.jpg

Mitten av april. Flytt av medbringare på morgonen vid Chokentransporten. Jonathan fixar flyttningen och jag sköter start- och stannaknapp.

Om ungefär en vecka börjar jag jobba i Örebro på Örebro City golf & country club igen.

Tillbaka till toppen>>