Välkommen till Idre, Särna, Grövelsjön!

Hem Info Fiske Sommar Vinter Dagboken Fjällvandra

Vinter i Idre, Särna, Grövelsjön.

Snösäkert, tack vare läget långt från hav och Golfström. Vi brukar ha vinter från slutet av oktober till mitten av april.

Medelsnödjup Idre Fjäll

 November:

20 cm

December:

40 cm

Januari:

55 cm

Februari:

75 cm

Mars:

80 cm

April: 70 cm

Idre Fjäll är den kompletta anläggningen för barnfamiljer och andra som vill bo på bekvämt avstånd från skidåkning och service. Allt finns på gångavstånd så bilen kan stå behändigt parkerad vid stugan hela veckan.

17:edecember 2019 öppnade Idre Himmelfjäll. Backar, spår, skiduthyrning och allt annat som behövs finns här. Himmelfjäll ligger bara ett stenkast från Idre Fjäll.

Men enligt många besökare hittar du den bästa skidåkningen vid Fjätervålen, en ganska okänd pärla i alpinsverige. Fjätervålens pister är långa och breda. Väldigt stor åkyta i förhållande till antalet gäster gör att det aldrig känns trångt och att backen inte heller blir uppåkt.

Vill du åka på längden finns det fina spår vid t.ex. Idre Fjäll, Fjätervålen och i Särna men det är ändå Grövelsjön, ca 40 km nordväst om Idre som har det kanske bästa längdsystemet.

Här finns också liftar och bra backar om du vill åka utför. Grövelsjön är också utmärkt som utgångspunkt för turer på fjället längs kryssmarkerade leder.

Sommarsäsongen i Idreområdet är kanske lite mindre känd men en ganska stor andel, (ca 30-35%), av våra gäster besöker Idreområdet under sommarhalvåret.

Det som lockar stora skaror hit varje sommar är i första hand våra vackra fjäll och naturreservat/nationalparker, fisket, golfbanan och mångfalden av aktiviteter.

Här finns med andra ord utrymme för både den som vill rå sig själv i lugn och ro och den aktive som vill ha fullt upp av äventyr hela tiden. Mer om detta på sommarsidan.

 

Alpint & längd

Backar, spår, uthyrningar m.m.

re_1_image_object_small1.png

Skoter

Uthyrning, guidade turer m.m.

re_1_image_object_small1.png

Aktiviteter

Lite av varje, bowling, hundspann, skoter m.m.

Infoo.se - Den officiella svenska webbkatalogen
Den officiella svenska webbkatalogen