Välkommen till Idre, Särna, Grövelsjön!

Hem Info Fiske Sommar Vinter Dagboken Fjällvandra

Några dagar på skidor i Drevfjällens naturreservat

varglavstubbe.jpg

Varglav på stubbe 

              

Leif, Micke och jag hade tänkt oss en långtur från Härjedalen till Idre den här veckan. Planerna kom av sig då Micke blev inlagd på sjukhus för njursten samma dag som vi skulle sammanstråla. Leif och jag tog istället en kortare tur norr om Idre den dagen och konstaterade att snön var i lösaste laget för hundar om man tänkte gå där det var ospårat.

fikapaus.jpg

Vi bestämde oss för att göra en tur där vi åtminstone till en början följde skoterled i Drevfjällens naturreservat. Vardag, efter påsk, minimalt med skotertrafik. Vi såg faktiskt bara ett par tre stycken under de tre dagar vi var ute. Här har vi stannat för fika, första dagen.

tillfalligt-stopp.jpg

Kort stopp för fotografering efter en ganska tung stigning där åtminstone jag hade god hjälp av hunden. Ziva är rutinerad. Leif hade "hjälp" av den unga Traja som inte riktigt greppat det där med att dra ännu. Men han är en bättre skidåkare än jag så det jämnade ut sig.

leif-sparlopa.jpg

Gott om spår i markerna.

kaffekokning-pa-g.jpg

Vi ordnade "basecamp" vid ett vindskydd. Jag hade glömt det mesta i liggunderlagsväg hemma så att sova på snön i tält var för min del ett sämre alternativ än vindskydd.

Kaffekokning vid vindskyddet.

taltuppsattning.jpg

Leif slog upp tältet åt sig och hundarna.

mycket-sno-ledkryss.jpg

Snödjupet räcker väl till. Här är det ca 150 cm snö under skidorna! Jag tror att vi får backa till vintern år 2008 för att matcha denna snövinter.

kvallstur-i-omgivningen.jpg

Kvällstur i omgivningarna kring lägret.

sparlopa.jpg

En av många spårlöpor vi stötte på.

utterspar.jpg

Utterspår.

jarvspar.jpg

Järvspår, det är vildmarkskänsla!

leif-spanar-jarvspar.jpg

Lite närmare koll på järvspåren.

uppdatering-soc-medier.jpg

Uppdatering av sociala medier kanske. Mobiltäckningen är förvånansvärt bra både här och där i norra Dalarna, åtminstone om man använder Telia.

vindvak.jpg

"Vindvak" i ett bäckdrag. Det är ca två meter till botten.

Notera skoterspåret tvärs över bara några meter från hålet.

leif-kollar-spar.jpg

Leif har stannat till och kollar in något.

miljo.jpg

Det här området har jag inte vistats speciellt mycket i förut. Det får bli någon mer tur hit, sommartid skulle vara intressant.

Tillbaka till toppen>>