Välkommen till Idre, Särna, Grövelsjön!

Hem Info Fiske Sommar Vinter Dagboken Fjällvandra

Fiskevecka i Sundsvallstrakten

mansken.jpg

Första veckan i september "tog jag ledigt". Mitt sommarjobb på golfbanan avslutades 3:e september och jag fick sedan förlängt från den 11:e till slutet av oktober. Tre månaders jobb i Örebro kom att bli fem. Jag följde med Igor upp till stugan. Vi gick ner i kvällningen för att titta till båten.

roddaren.jpg

Första dagen tog vi det bara lugnt. Sedan blev det fiske för hela slanten. Vi kastade efter abborre från båten åtskilliga timmar med åtminstone några abborrar som resultat. Ett par dagar hade vi sällskap av Magnus H. och testade några put and take-tjärnar som inte släppte ifrån sig någon nämnvärd fisk.

kantareller-i-keps.jpg

Det går att hitta kantareller om man vet var man ska leta. Vi plockade det vi såg och åt dem smörstekta mot kvällningen.

surstrommingsburk.jpg

Vi har pratat om att äta surströmmimng under flera års tid men inte kommit till skott. Surströmmingsfiléer verkade smidigt så vi inhandlade en burk.

surstromming-pa-tunnbr.jpg

Vi åt på tunnbröd tillsammans med smör, mandelpotatis och lök. Öl och en nubbe till det. Fantastiskt gott! Det här äter man alldeles för sällan!

abborre-narbild.jpg

Det här är också riktigt god fisk! Vi filéade, vände i rågmjöl, stekte och åt tillsammans med romsås och kokt potatis.

abbore-850-o-650-gram.jpg

850 respektive 650 gram fin matfisk. Vi testade en tjärn nära stugan som brukar släppa från sig någon fin abborre då och då. Regnigt och trist väder sista fiskedagen men bra resultat.

Tillbaka till toppen>>